Voor het overzicht van alle open inschrijving workshops, kijk op Hipsy.nl

Wil je een leuk en creatief uitje waarin je de diepte met elkaar ingaat, met je vriendengroep of je collega’s, dan ben je bij mij ook aan het juiste adres. Hapjes, drankjes en catering in overleg uiteraard. Graag verzorg ik de workshop bij ons in het kunstenaarscollectief Haaks, maar graag denk ik mee over een andere geschikte locatie.

Een kort overzicht van de mogelijkheden, vraag gerust naar meer:

Blind Cobra portret , duur 2,5 uur

Tijdens deze workshop spreken we je creatieve brein aan. We doen een aantal laagdrempelige technieken om in je creatieve flow te komen. Je gaat een blind maken geïnspireerd op de beroemde CoBrA kunststroming, bij deze workshop staat humor centraal.

Box of treasure: Vormgeven aan herinneringen of dromen! duur 3 uur

Heb je een droom voor de toekomst, zoveel herinneringen in je hart aan een persoon of plek, wil je iemand een persoonlijk cadeau geven voor trouwen, geboorte of vieren van een vriendschap? Laat je verwonderen bij de workshop. Met jouw eigen voorwerpen, foto’s en/of brieven en mijn materialen vormen we samen, met een (sigaren) doosje een herdenking aan, of viering van, een bijzondere herinnering of persoon.

Mini box of treasure: duur 2,5 uur

We beginnen met inspiratie te halen uit magazines, je gaat lekker knippen en scheuren. Dan kijken we wat voor thema/ sfeer je verzameld hebt. Dan kijk je bij mijn vintage koffers en struin je naar materiaal wat bij jouw thema past, dit samen wordt een mini box of treasure.

Manifesteer jouw toekomst: Collage workshop

Heb je een plan voor de komende tijd? Wil je een frisse start maken? Maak deze tastbaar bij deze workshop! Ik heb zelf ervaren hoe goed het werkt om je plannen/ doelen visueel te maken aan het begin van een nieuwe periode, daar pluk je zelf aan het eind van de periode de vruchten van! Het is sowieso fijn om iets met je handen te maken: je hoofd wordt er net wat minder vol door. Ik zorg voor een fijne sfeer waarin je je gaat onderdompelen in het komende jaar, wat wil je allemaal naar je toe trekken? Met stapels oude tijdschriften, kranten, verf, stiften, scharen en lijm maak jij in 3 uur jouw toekomst visie collage! Ik begeleid je bij het maken en help bij het creatieve proces.

Cyniatopie: Maak jouw eigen blauwdrukprints duur 3 uur
(Te boeken vanaf mei tm september)

Maak kennis met de prachtige, fotografische techniek van de cyanotype! Het is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Bepaal met behulp van gedroogde planten, veren,  negatieven jouw eigen compositie en creëer daarmee een unieke blauwdruk op aquarelpapier dat voorzien is van een lichtgevoelige laag. Na belichting met de UV-lamp, kun je de afdruk ontwikkelen onder de kraan. Zo ontstaat er een prachtige donkerblauwe print met jouw eigen compositie.

Graffiti workshop duur 3 uur

Bij deze workshop duiken we in de techniek van graffiti,  leer je meer over Banksky/ Keith Haring en maak je je eigen sjablonen, leer je grafitti letters tekenen en ga je een eigen galaxy graffiti kunstwerk maken.

Land art & Flower bombs duur 2,5 uur


 
Bij deze workshop laat je je inspireren door je omgeving, deze workshop vindt deels buiten plaats, we gaan de natuur in en gaan met alle natuurlijke elementen die je kan vinden in groepjes een kunstwerk maken. Daarna maken we flower bombs: we verstoppen zaadjes in een mengsel van klei en aarde. Als deze gedroogd zijn kun jij een guerrilla actie ondernemen in het voorjaar. Je gooit ergens een flower bomb neer waar jij denkt dat de plek wat kleur en bloemen kan gebruiken.